Bilim

Google yapay zeka birimi sağlık alanında çalışmalar yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google yapay zeka deepmind health

Google yapay zeka üzerine çalışmalar gerçekleştiren şirketi DeepMind’ı yeni bir alana yönlendiriyor. Şirket, “DeepMind Health” adını taşıyan yeni girişim çerçevesinde sağlık profesyonelleri için uygulamalar geliştirmeye hazırlanıyor. Söz konusu uygulamaların hastaların komplikasyon risklerinin tespitine yardımcı olması amaçlanıyor. DeepMind Health, bu konudaki çalışmalarında öncelikli olarak akut böbrek rahatsızlıkları üzerine odaklanacak.

DeepMind Health, yola “Streams” adını taşıyan bir iPhone uygulamasıyla çıkıyor. Bu uygulama, hastane personelinin hastalarıyla ilgili kritik bilgilere hemen ulaşmasını sağlıyor. Şirket, uygulamaya yatan hastaların organizasyonu ve öncelikli olanların belirlenmesine yarayan araçlar da eklemeyi planlıyor. DeepMind, uygulamanın gelişiminde satın aldığı bir diğer tıbbi uygulama Hark’tan da yardım alacak.

DeepMind Health’in çalışmalarının geldiği mevcut noktayı gösteren Streams, şu an için oldukça sade bir uygulama niteliği taşıyor. Uygulama, DeepMind ismiyle oluşan otomatik öğrenme veya nöral ağlar gibi yapay zeka konseptlerini görme beklentisini karşılamıyor ve şu an için sadece hastanelerin daha verimli çalışmasını sağlayacak bir uygulama gibi gözüküyor. Ancak DeepMind Health’in çalışmalarında ilerleme kaydedilmesiyle birikte bu durumun değişebileceğini unutmamak gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada “Yapay zekanın buraya uygulanıp uygulamanamayacağına karar vermek için henüz çok erken.” ifadesine yer verilirken, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtimaller için heyecan duyulduğunun altı çizildi. DeepMind’ın yapay zekayı hasta ihtiyaçlarını daha iyi karşılama konusunda kullanması muhtemel gözüküyor.

deepmind-health-streams-260216

DeepMind projede Birleşik Krallık’ın Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) ile yakın bir işbirliği yürütüyor. Streams halihazırda Londra’da bulunan Royal Free Hospital’da test ediliyor.

İLGİLİ HABERLER