Teknoloji

Google’dan yalan haberle mücadele için yeni adımlar

google find my device

Google bundan neredeyse bir yıl önce yalan haber yayılımını engellemek için bazı kayda değer adımlar atmıştı. Bunların en dikkat çekicisi, kullanıcıların güvenilir olmayan arama sonuçları konusunda uyarılması olmuştu.

Arama devi şimdi de kullanıcılarına bazı bilgi okurluğu ipuçları sunmaya başladı. Bu özelliğin sadece ABD’de kullanıma açıldığını belirtmekte fayda var.

Haberler ve Arama servisleri için yapılan son güncelleme, Google’ın kullanıcılarını bilgi doğrulama konusunda eğitmeyi istediğini gösteriyor. Bu ipuçları sunulurken algoritma konunun gelişmekte olduğunu ve geniş ölçekte tartışıldığını mercek altına alıyor.

Burada kullanıcılara bazı öneriler sunuluyor. Örneğin ilgili paylaşımın yazarının adının aratılması teklif ediliyor. Böylelikle yazarın güvenilir bir kaynak olup olmadığının daha iyi anlaşılabilmesi amaçlanıyor.

Google yalan haber ile mücadeleye odaklanmak dışında başka yenilikler de yapıyor. Artık Haberler uygulamasında başka kaynaklar tarafından sıklıkla referans verilen paylaşımlar Popüler Haberler olarak etiketlenecek. Buna ek olarak; paylaşımlara röportaj, basın açıklaması, orijinal içerik ve araştırma makalesi gibi etiketler de yerleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER