Teknoloji

Google yakında telefonlarda daha fazla reklam gösterecek

google

Google yakında mobil ürünlerinde kullanmaya başlayacağı bir dizi yeni reklam formatını gözler önüne çıkarttı. Bu reklam formatlarından bazıları, Google’ın temel arama ve keşif deneyimlerini de değiştirecek.

Google’da mobil cihazlar aracılığıyla yapılan aramaların sonuçlarında yakında kullanıcılara “galeri” adını taşıyan formatta reklamlar gösterilecek. Galeri formatında reklam verenler kullanıcılara birden fazla görsel sunabilecek. Buna ek olarak, Google’ın keşfet akışında da kullanıcıların karşısına reklamlar çıkacak. Google’ın mobil uygulaması ve mobil ana sayfası da reklam gösterimi yapılan alanlar arasına eklenecek. Söz konusu reklamlar ilk etapta sadece belli bölgelerde gösterilecek.

Yeni reklam formatlarının reklamları daha fark edilebilir kılması amaçlanıyor. Google’ın reklam şefi Prabhakar Raghavan, test çalışmaları sırasında galeri reklamları sayesinde reklam etkileşiminin geleneksel reklam formatına kıyasla yüzde 25 oranında arttığını belirtti.

Google’ın yeni reklam formatları sadece mobil cihazlar üzerinde kullanılacak. Keşfet reklamları da sadece Google’ın mobil uygulamasında gösterilecek. Google’dan verilen bilgiye göre, bu reklamlar google.com sitesinin mobil ana sayfasına da eklenecek. İnternet devi, galeri reklamlarının testine bu yıl içinde başlamıştı. Google, söz konusu formatı bu yıl sona ermeden yaygın biçimde kullanıma sokmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER