Bilim

Google X Nano Hap vücudunuzda kanser hücreleri arayacak

google-x-291014

Google’ın özel projeler geliştiren Google X isimli özel grubu, yutulduğu zaman vücutta kanser hücreleri arayacak bir hap üzerinde çalışıyor. Vücuttaki diğer hastalıkları da tarayacak olan hap, gelişiminin ilk safhalarında olan bir hastalık tespit ettiği zaman doktoru durumdan haberdar edecek. Northwestern Üniversitesi’nin Uluslararası Nanoteknoloji Enstitüsü’nde görev yapan Chad A. Mirkin ise bu sistemin konvansiyonel tanı yöntemlerine kıyasla daha sıkı bir düzenlemeye dahil edilebileceğini belirtiyor.

Söz konusu hapın gelişim haberini ise WSDJ konferansında konuşan Google X’in Yaşam Bilimleri ekibinin şefi Andrew Conrad verdi. Sistemin ”Nano Parçacık Platformu” adını taşıdığını söyleyen Conrad, temel amaçlarının Nano Parçacıklarına bir işlev kazandırmak olduğunu belirtti.

Conrad akıllı Nano Parçacıklar barındıran hap dışında bir cihaz üzerinde daha çalıştığının da müjdesini verdi. Conrad ikinci cihazın giyilebilir bir ürün olduğunu ve bu cihazın parçacıkları çekerek sayılmalarını mümkün hâle getireceğini ifade etti. Conrad hayallerinin ise insanların şu anda doktora giderek yaptırdıkları testleri tek başlarına yapabilmeleri olduğunu söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER