Teknoloji

Google Workspace uygulamalarını yeni tasarım ve özelliklerle güncelliyor

google workspace

Google Workspace uygulamalarına önümüzdeki haftalarda yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor. Bu yenilikler kapsamında uygulamaların tasarımında da değişiklikler yapılacak. Şirket Drive, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarının görüntüsü Material Design 3 tasarım diline uygun şekilde yenilenecek. Google’dan yapılan açıklamada, yenilenen tasarımların kullanıcı arayüzünü daha modern bir görüntüye kavuşturacağı ve en sevilen araçların öne çıkarılacağı belirtildi.

Önümüzdeki haftalarda Smart Canvas ortak çalışma girişimi çerçevesinde Google Drive’a yeni bir özellik eklenecek. Çok seçenekli araç çubuğu sayesinde bu uygulamada aynı anda birden fazla dosya paylaşmak, indirmek, taşımak veya silmek kolaylaşacak. Google aynı zamanda dosyaları türüne göre filtrelemeyi mümkün hâle getiriyor.

Google Dokümanlar özelliği için de çok sayıda yeni özellik yolda. Kullancılar artık doğrudan uygulama içinden kronometreye ulaşabilecek. Böylelikle kısa süreliğine de olsa yapılan işe odaklanmanın kolaylaşması amaçlanıyor. Yorumlara emoji ile reaksiyon verilebilmesi ve takvim davetiyesi şablonu da bu uygulamaya eklenecek yenilikler arasında yer alıyor.

Google Workspace güncellemesinde E-Tablolar uygulamasını da unutmuyor

E-Tablolar uygulamasında ise kullanıcılar Google Haritalar bağlantılarının ön izlemesini uygulama içinden yapabilecek. Bunun lojistik takibi ve etkinlik planlaması için faydalı olacağı belirtiliyor. Ayrıca uygulama içinde @today (bugün), @yesterday (dün) gibi etiketlerle tablolara tarih eklemek kolaylaşacak.

Google Workspace uygulamaları için sunulan bu yeni özelliklerin tüm kullanıcılara dağıtımının kısa süre içinde tamamlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER