Teknoloji

Google bireysel Workspace paketinde depolama alanını artırıyor

google workspace

Google Workspace bireysel planını kullananları sevindirecek bir adım atıyor. Workspace abonesi olan serbest çalışanlara ve girişimcilere sunulan minimum depolama alanı 15 GB’tan 1 TB’a çıkacak. Bunun için ekstra bir ücret ödemek de gerekmeyecek. Böylelikle bireysel Workspace kullanıcılarının Gmail veya Drive’daki depolama alanlarının azalması gibi bir kaygısı olmayacak.

Google şimdiye kadar bireysel Workspace kullanıcılarına Gmail’in ücretsiz paketinde sunduğu kadar bir depolama alanı sunuyordu. Bu kapasiteyi artırmak için de Google One üzerinden daha fazla depolama alanı almak gerekiyordu. Google depolama alanının 1 TB’a yükseltilmesi işleminin otomatik olarak yapılacağını belirtti.

İnternet devinin Workspace için sunduğu yeni özellikler bununla sınırlı kalmıyor. Çoklu gönderme modu ile birden fazla kişiye e-posta gönderenler için yeni seçenekler sunuluyor. Kullanıcılar çoklu gönderimlerini kişiselleştirmek için e-posta birleştirme etiketlerinden (@isim gibi) faydalanabilecek. Workspace’in bireysel paketi henüz özel e-posta adreslerini desteklemese de bunun yararlı olduğu söylenebilir.

Google Workspace bireysel paketini 12 yeni ülkeye götürüyor. Bu ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Filipinler, Vietnam, Endonezya, Malezya, Tayvan, Tayland, Hollanda, Portekiz, Belçika, Finlandiya, Yunanistan ve Arjantin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER