Teknoloji

Google Workspace, görsel içerikler için alt metin ekleme işlemini kolaylaştırıyor

google workspace

Google Workspace, görme engelli kullanıcıların deneyimlerini zenginleştirecek ve dijital ortamdaki görsel içeriklere erişimlerini sağlayacak bir güncelleme ile “alt metin” ekleme işlemini daha erişilebilir hale getiriyor. Geçmişte, bir görselin “alt metini”ni eklemek, sağ tıklama menüsü üzerinden yapılabiliyordu. Artık bu seçenek, “Görsel seçenekleri” yan menüsünde yer alıyor ve kullanıcılarına alt metinlerin ne işe yaradığını açıklıyor.

Alt metinler, görselleri tanımlamak ve görme zorluğu çeken kullanıcıların görsel içeriklerin sunduğu önemli bağlam bilgilerine erişimlerini sağlamak için kullanılıyor. Alt metinlerin görme yetisi normal olan kullanıcıların ekranlarındaki resimleri eklerken alt metin eklemeyi düşünmeleri, yazılımların daha erişilebilir hale getirilmesinde önemli bir adım olabilir.

Ancak bu özellik henüz tüm Google Workspace hesaplarına entegre edilmemiş olabilir. Google, yeni alt metin özelliğinin Workspace müşterilerine “en fazla 15 iş günü” içinde dağıtılacağını belirtiyor.

Google Workspace: Görsellere alt metin ekleme kolaylığı

Alt metin özelliği, dijital medya ve teknoloji alanında bir standart haline gelmeye başladı ve özellikle görme engelli bireyler için önemli bir fark yaratıyor. Bu özelliğin, Google Workspace’in popüler projelerinde daha görünür hale getirilmesi, yazılımın kullanılabilirliğini ve erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Bu, tüm kullanıcılar için daha kapsayıcı bir deneyim yaratırken, görme engelli bireyler için görsel içeriğin anlamını ve bağlamını yakalamalarına yardımcı oluyor.

Bu tür bir özelliği tanıtmak ve daha da önemlisi, ne için kullanıldığını ve nasıl kullanılacağını açıklamak, teknoloji şirketlerinin, ürünlerini ve hizmetlerini daha geniş bir kitleye açma çabalarının bir parçası olabilir. Böylelikle, Google Workspace gibi hizmetler daha kapsayıcı ve erişilebilir bir kullanıcı deneyimi sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER