Manşetler

Google Windows Phone üzerinde Haritalar servisine erişimi engelliyor mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dün akşamın geç saatlerinde yurt dışındaki teknoloji bloglarına Windows Phone telefonlarında yüklü olan Internet Explorer ile Google Haritalar’ın web sürümüne erişilmediği, kullanıcıların doğrudan Google mobil ana sayfasına yönlendirildiği şeklinde bir haber düştü. Gerçekten iki farklı Windows Phone 8 cihazıyla gerçekleştirdiğimiz denemede “maps.google.com” adresine girdiğimizde doğrudan Google mobil ana sayfasında yönlendirildik.

Karşımıza çıkan ana sayfadaki arama kutusuna “haritalar” anahtar kelimesini yazarak bir arama gerçekleştirdik. Arama sonuç sayfasında ilk sırada çıkan Google Haritalar Türkçe sürüme tıklattığımızdaysa Google Haritalar’ın web sürümü açıldı. Öte yandan açılan bu sayfanın adresinde yer alan “tr” şeklindeki dil parametresini “en” (İngilizce) veya “de” (Almanca) olarak değiştirip yeniden giriş yapmayı denediğimizde Google’ın harita uygulamasının web sürümünün IE10 üzerinde açıldığını gördük.

Konuyla ilgili haberlerin artmasının ardından Google, Gizmodo sitesine bir açıklama gönderdi. Google Haritalar’ın mobil web versiyonunun Chrome ve Safari gibi WebKit tarayıcılar için optimize edildiğini belirten Google, Internet Explorer bir WebKit tarayıcısı olmadığı için Windows Phone cihazlarının Google Haritalar’ın mobil web sürümüne erişmediğini dile getirdi. Ancak bu durum Google Haritalar’ı dolaylı yoldan nasıl açabildiğimizi açıklamıyor.

Microsoft da Gizmodo’ya bir açıklama göndererek Windows Phone 8 ve Windows 8’deki Internet Explorer’ın aynı yorumlama işlemcisini barındırdığını dile getirdi. Yani, Windows’ta düzgün şekilde çalışan Google Haritalar aynı şekilde Windows Phone’da da çalışmalıydı.

İlgili >> The Verge, Gizmodo

İLGİLİ HABERLER