Manşetler

Google WikiLeaks’in CIA sızıntılarında bahsedilen açıkları kapattığını duyurdu

rekabet kurumu google

google wikileaksGoogle WikiLeaks tarafından yayınlanan CIA belgelerinde bahsi geçen Chrome ve Android ile ilgili güvenlik açıklarının büyük kısmını daha önceden kapattığını duyurdu. Şirketin bilgi güvenliği ve gizliliğinden sorumlu direktörü Heather Adkins, Recode sitesine yaptığı açıklamada hem Chrome hem de Android kullanıcılarını bahsi geçen açıklardan koruyacak güncellemeleri yayınladıklarından emin olduğunu belirtti. Henüz kapatılmamış açıkların analiz sürecinin devam ettiğini belirten Google, gerektiği takdirde ekstra önlemlerin uygulanacağının altını çizdi.

WikiLeaks hafta içinde CIA’in Siber İstihbarat Merkezi’nden ele geçirildiği düşünülen 8 bin 761 doküman ve dosyayı internette yayınlamıştı. Söz konusu belgelerin bazılarında, Google’ın Chrome ve Android platformlarındaki açıklardan nasıl faydalanabileceğinden bahsediliyor. Chrome ve Android’e ek olarak, iOS ve Samsung’un Smart TV’lerine erişim yöntemleri de belgelerde görülebiliyor.

Apple WikiLeaks’in belgeleri yayınlamasından sonra çok zaman kaybetmeden bir açıklama yapmış ve belgelerde bahsedilen açıkların kapatıldığını belirtmişti. Cupertino merkezli şirket de mevcut açıkların kapatılması için çalışmaların devam ettiğinin altını çizmişti.

Google WikiLeaks sızıntısındaki açıkların ne kadarının kapatıldığı konusunda detay vermedi

Google’ın açıklaması da, tıpkı Apple’ınki gibi, detaylı bilgi verme konusunda ketum bir duyuru niteliği taşıyor. İnternet devi de, belgelerde bahsedilen Chrome ve Android açıklarından kaç tanesinin kapatıldığı konusunda tam rakam paylaşmadı. Söz konusu açıklardan kullanıcıları takip etme, iletişimlerini izleme ve hatta cihazlarını ele geçirme amacıyla faydalanılabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER