Teknoloji

Google Web ve Etkinlik sayfasındaki bilgiler için şifre koyma imkanı

google web ve etkinlik

Google, Web ve Etkinlik sayfanıza; yani aramalarınız, YouTube izleme geçmişiniz ve Google Asistan sorgularınız dahil olmak üzere Google hizmetlerindeki tüm etkinliklerinizi gösteren sayfaya şifre koymanın bir yolunu ekledi. Doğrulama olmadan, oturum açtığınız bir cihazı eline alan herkes bu etkinliği görme imkanını elde edebilir.

Doğrulamayı etkinleştirmek için, activity.google.com adresine gidebilir ve açılan sayfada yer alan “Etkinliğim doğrulamasını yönet” bağlantısına tıklayabilirsiniz. Oradan, Ek Doğrulama İste seçeneğini seçebilir, kaydedebilir ve değişikliği yapmaya çalışanın siz olduğunuzu onaylamak için şifrenizi girebilirsiniz.

Doğrulamayı açmadıysanız, activity.google.com adresini ziyaret ettiğinizde şifre sormadani hesabınıza bağlı olan cihazlarınızdaki Google etkinliğinizin bir akışı gösterilir.

Ancak doğrulamayı açmak, bilgileri görmeye çalışan kişinin Doğrula düğmesini tıklamasını ve herhangi bir geçmiş göstermeden önce Google hesabı şifresini girmesini gerektirir. Aynı bilgisayarı paylaşanlar veya bazen cihazlarını tam olarak güvenilir olmayan kişilerin kullanmasına izin verenler için bu, çok yararlı bir değişiklik olabilir.

Web ve Uygulama Etkinliği sayfasındayken, Google’ın hangi etkinliği kaydettiğine ve otomatik olarak silinip silinmediğine de bakabilirsiniz. Ardından, bu ayarlardan memnun olup olmadığınıza karar verebilirsiniz. Değilse, bu sayfa üzerinden onları da değiştirebilirsiniz.

Google’ın geçen haftaki I/O açılış etkinliğinde, Android’in yeni Private Compute Core, kilitli fotoğraflar klasörü ve Chrome’da son 15 dakikalık göz atma sürenizi hızlı bir şekilde silme yeteneği gibi duyurularıyla gizlilik hakkında çok şey anlatmıştı.

İLGİLİ HABERLER