Teknoloji

Google web sayfalarının yüklenmesini hızlandırmak için algoritma değişikliği öneriyor

Google, web sitelerini Chrome sayesinde şimşek ve uçan patatesler kadar hızlı bir şekilde yüklemenin mümkün olduğunu kanıtlamıştı, ancak şirketin içindeki web’i daha hızlı yükleme ekibi daha gelişmiş tasarımlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ekip üyeleri internetin çalışması için fazlasıyla önem arz eden TCP (Transmisyon Kontrol Protokolü) üzerinde yapılacak yeniden yapılandırmalar sayesinde internetin daha da hızlandırılabileceğini iddia ediyor.

Google, TCP bağlantısını başlatan veri miktarını artırma, başlangıç zaman aşımı süresini üçten bir saniyeye indirme, yeni TCP Fast Open protokolünü kullanma ve ağ yoğunluğunu yönetmek için daha iyi bir algoritmayı uygulama gibi yöntemlerle gecikmeyi azaltabileceğini ve işleri hızlandırabileceğini iddia ediyor. Yapılması önerilen tüm bu yenilikler geriye dönük uyumluluğa sahip olacak ve açık kaynak kodlu niteliği taşıyacak.

Google’ın önerdiği bu değişiklikler sayfaların yüklenmesini hızlandıracak, ancak bürokratik işlemlerin hızlandırılmasında yapacağı birşey yok. Yani, bu önerilerin standarda girmesi ve günlük hayatta işimize yaraması için biraz daha beklememiz gerekecek.

İlgili – Google Code Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER