Teknoloji

Google’dan HTML5 tabanlı tasarım aracı: Web Designer

Google reklam veya hareketli animasyon gibi çevrim içi içerikleri oluşturmayı sağlayan yeni bir HTML5 tabanlı uygulamayı beta olarak kullanıma sundu.

google-web-designer-011013

Windows ve Mac platformlarında kullanılabilen bu uygulama Flash-sonrası çevrim içi dünya için, CSS ve JavaScript noktasında farklı deneyime sahip olan kişilere kod veya grafiksel animasyon oluşturma imkanı veriyor. Google’ın bu araçla hedeflediği birincil kitle reklamcılar olsa da, bu araç GIF animasyonları paylaşmayı seven Tumblr kullanıcılarını veya diğer sosyal paylaşımcı bireylerin ilgisini çekebilir.

Google’ın bakış açısına göre, Web Designer aracı farklı platform, cihaz türü, ekran boyutu veya diğer faktörlerin çevrim içi reklamcılık alanında yarattığı karışıklıkları ortadan kaldıracak. Google, mobil ortam için geliştirme yaparken platform, tarayıcı, hedeflenecek cihaz gibi karar verilmesi gereken birçok unsurun bulunduğunu ve herhangi bir aracın bu geliştirme sürecini kolaylaştıracak imkanları şimdiye kadar sunmadığını kaydetti.

Profesyonel kalitede tasarım aracı olarak nitelendirilen Google Web Designer, animasyonlar üretmek için yüksek seviyede kodlama veya tasarım bilgisi gerektirmiyor. Web Designer üzerinden oluşturulan içerikler doğrudan DoubleClick veya AdMob kampanyalarına eklenebiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Web Designer aracı esas olarak reklamcıları hedeflese de, kullanıcı kitlesi sadece reklamcılarla sınırlı olmayacak gibi görünüyor. GIF animasyonlar giderek daha karmaşık animasyonların ve videoların kullanıldığı çevrim içi reklamlardan daha çok Tumblr veya Twitter gibi sosyal ağ ortamlarında karşımıza çıkmaya başladı. İşte Web Designer bu nedenle sosyal ağ paylaşımcıları için de kullanışlı bir araç olacaktır.

Animasyonlar kısa sürede hızlı şekilde birleştirilip anlamlı bir içerik elde edilebilirken aynı zamanda varolan Gelişmiş mod sayesinde her bir bileşen, geçiş zamanları, yerleştirme ve diğer faktörler de elle ayarlanabiliyor. Tüm bunlar bir zaman çizgisi üzerinde ve birden fazla katmanda ayarlanabiliyor. Özellikle katmanlı yapı Web Designer’ın Photoshop ve benzerleri gibi bir deneyim sunmasını sağlıyor.

Google Web Designer uygulamasına aşağıdaki ilgili bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı merak edenler için tanıtıcı film de aşağıda yer alıyor.

İlgili >> Google Web Designer, Destek Sayfası

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER