Teknoloji

Google Wear OS’te üçüncü taraf uygulamalar için Tiles izni veriyor

google wear os tiles
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google yayınladığı yeni bir blog yazısında üçüncü taraf geliştiricilere Wear OS için özelleştirilmiş Tiles, yani Kutucuklar oluşturma izni vereceğini açıkladı. Tiles ilk kez 2019’da gösterilmişti. Bu görsel bileşenler kullanıcılara hava durumu, takvim bildirimleri veya kalp hızı gibi istatistikleri ekranda sürükleyerek görme imkanı sunuyordu. Şimdiye kadar tüm Tile’lar doğrudan doğruya ya Google ya da cihaz üreticisi tarafından sağlanıyordu.

Üçüncü taraf geliştiriciler için Jetpack Tiles kütüphanesi alfa olarak açıldı. Google, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, “Tiles, kullanıcının günlük aktivite ilerlemesini izleme, bir antrenmanı hızlı başlatma, yeni çalınan bir şarkıyı başlatma veya favori kişiye mesaj gönderme gibi birçok kullanım durumu için tasarlanabilir. Uygulamalar kapsayıcı olabilirken, Döşemeler hızlı yüklenir ve kullanıcının acil ihtiyaçlarına odaklanır. Kullanıcı daha fazla bilgi isterse, daha derin bir deneyim için Tiles’a dokunarak saat veya telefonda ilgili bir uygulama açılabilir.” ifadesi yer alıyor.

Wear OS biraz arafta kalmış gibi bir görünüme sahip. Ara ara küçük çapta güncellemeler geliyor, ancak geleceği çok da açık görünmüyor. En son blog yazısında Google, özelleştirilmiş Kutucuklar’ın bu ilkbaharın ilerleyen zamanlarında ilgili Wear OS platform güncellemesinin gelemsiyle birlikte kullanıcılara sunulacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER