Teknoloji

Google’dan mevcut Wear OS saatlerin akıbeti için açıklama

google wear os

Qualcomm geçtiğimiz gün Snapdragon Wear 3100, 4100 ve 4100 işlemciye sahip Wear OS işletim sistemli akıllı saatlerin yeni Wear OS deneyimiyle güncellenebileceğini açıklamıştı. Bundan kısa bir süre sonra Google da Wear OS platformunun mevcut üyeleriyle ilgili olarak konuştu.

Google tarafından XDA Developers’a yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcı deneyimi bizim önceliklerimiz arasında üst sıralarda yer alıyor. Mevcut Wear OS akıllı saatlerin ne zaman birleştirilmiş yeni versiyona geçiş yapabileceği konusunda şimdiden bir şey söylemek kolay değil. Birleştirilmiş platformun desteklenebilmesi için pek çok teknik gereksinimin karşılanması gerekiyor. Böylelikle kullanıcı deneyiminin her aşamasını optimize etmek mümkün olacak.”

Google’ın açıklaması pek fazla bir şey söylemiyor. Mevcut Wear OS saatlerin güncellenmesine ilişkin belirsizlik de hâlâ sürüyor. Bahsedilen teknik gereksinimlerin ne olduğu konusunda hâlâ somut bir bilgi verilmiş değil.

Samsung, Tizen OS’i Wear OS’e entegre ettiği için işin içine ticari çıkarların da girmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Sonuçta Samsung da Qualcomm gibi işlemci yer alıyor. Samsung’un Google’ın işlemci üretim ortağı olacağı ve bunların Google Pixel 6 ile Pixel Watch’ta kullanılacağı söyleniyor.

Snapdragon Wear 4100’ün temelinde büyük ölçede Snapdragon 429 işlemci bulunuyor. Ancak bu işlemcide güç tüketiminin optimize edildiği görülüyor. Diğer tarafta ise Snapdragon Wear 3100, yeni Wear OS çıkmadan önce iyice eskiyeceğe benziyor.

Google, Wear OS akıllı saatlerin Apple Watch veya Samsung’un akıllı saatleri kadar hızlı işlememesi nedeniyle eleştiriliyordu. Qualcomm’un işlemcileri de bu durumun sorumluları arasında gösteriliyordu.

İLGİLİ HABERLER