Manşetler

Google Wear OS kullanıcı arayüzünü yeniliyor

google wear os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google wear os

Google‘ın Pixel Watch adında yeni bir akıllı saat çıkaracağı bir süredir konuşuluyor. Şirket bunun öncesinde akıllı saatlere özel Wear OS işletim sistemine bir güncelleme getirdi. Böylelikle yazılıma daha proaktif nitelikler kazandırıldı ve yeni özellikler eklendi.

Yenilenmiş kullanıcı arayüzü deneyiminde öne çıkan unsur yeni dokunmatik hareketler oldu. Örneğin, yukarı doğru sürükleme kullanıcının bildirimlerini ortaya çıkarıyor. Sola sürükleme ise Google Fit‘in fitness takip halkalarını gösteriyor. Aşağı sürükleme ise Hızlı Ayarlar menüsünü gösteriyor.

Diğer önemli güncelleme ise Google Asistan‘ın yeteneklerinden yararlanılarak eklenen proaktif nitelikler oluyor.

Google‘ın konuyla ilgili blog yazısında, “Havaalanına gidiyorsunuz diyelim – uçuş durumunu veya otel rezervasyonlarını görmek için saatinizde sağa doğru kaydırın. Varış noktasındaki hava durumu gibi akıllı önerilere dokunun veya otelinizin yakınındaki bir restoranı bulun. Güne hazırlanırken, Google Asistan‘ınız yanınıza bir şemsiye almanızı, gününüzün toplantılarını göstermenizi veya işe gidip gelmeniz durumunda sizi uyarmanızı hatırlatarak ilerlemenize yardımcı olur. Google Asistan, henüz denemediğiniz ve ileride size yardımcı olacak ve yeni özellikler ekledikçe zaman içinde daha yararlı olacak özellikler önerecektir.” şeklinde Wear OS’in yeni yeteneklerini özetliyor.

Aynı zamanda Google Fit‘i daha fazla öne çıkaracak şekilde bazı güncellemeler yapılıyor. Google, bu şekilde sağlıklı yaşam özelliklerine önem verdiğini gösteriyor. Kullanıcı sola sürüklediğinde Google Fit’in yeni arayüzünü görüyor. Burada kalp puanları ve hareket edilen toplam dakika gösteriliyor. Google’a göre, yeni hedeflerin tasarlanması sırasında Amerikan Kalp Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü‘yle birlikte çalışıldı.

Yeni Wear OS güncellemesi önümüzdeki ay içinde Android akıllı saat kullanıcılarına ulaştırılmaya başlanacak. Google’ın 9 Ekim’de Pixel 3 etkinliği düzenleneceği söyleniyor. Burada, yeni Wear OS arayüzünü barındıran Pixel Watch’un da gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER