Teknoloji

Google Wear OS için klavye güncellemesi

google wear os

Google, akıllı saat platformu Wear OS için hazırladığı yeni güncellemeyi duyurdu. Bu güncelleme, Wear OS işletim sistemli akıllı saatlere yeni bir klavye getiriyor. Google Android, iOS ve Android TV platformlarında sunduğu Gboard klavyesini Wear OS’e taşıyor.

Gboard’un Wear OS versiyonunda da farklı giriş yöntemlerini destekliyor. Bu yeni klavye, Wear OS’inkine kıyasla daha “parmak dostu” olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar bu klavyeyle dokunarak, kaydırarak veya sesle dikte ettirerek yazı yazabiliyor. Emojilere ulaşmayı kolaylaştıran yeni klavye, daha gelişmiş öneriler de sunuyor.

Google yeni klavyeyle birlikte çoklu dil desteğini de hayata geçiriyor. Gboard’un Wear OS uygulamasında klavyenin altında farklı diller arasında geçiş yapmayı mümkün kılan bir dil kısayolu sunuluyor.

Google Wear OS için hazırlanan klavye güncellemesi küçük gibi görünse de, internet devinin Wear OS platformunu unutmadığını göstermesi bakımından önem taşıyor. Google’ın I/O 2021 geliştirici konferansında Wear OS ile ilgili yeni duyurular yapması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER