Teknoloji

Wear OS için beklenen sağlık özellikleri yakında gelebilir

google wear os

Google‘ın Wear OS platformu, çok sayıda akıllı saat üreticisi tarafından tercih ediliyor. Buna rağmen; hem Wear OS hem de Wear OS’in yüklü olduğu saatler, Apple Watch‘un gölgesinden kurtulabilmiş değil. Bu durumu değiştirmek isteyen Google, Wear OS platformu için sağlık odaklı yeni özellikler sunmayı planlıyor gibi görünüyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama veya ipucu gelmiş değil. Ancak şirketin Kullanıcı Deneyimi Araştırması programı çerçevesinde hazırladığı yeni bir anket, Google’ın planları konusunda bazı işaretler veriyor. Söz konusu ankette kullanıcıların akıllı saatlerdeki sağlık odaklı özelliklere olan yaklaşımını ölçen sorular bulunuyor.

Sorularda bahsedilen özellikler oldukça geniş bir skalayı kapsıyor. Standart aktivite takibi özelliklerinin yanı sıra kandaki oksijen seviyesini ölçümü, uyku apnesi, düzensiz kalp ritmi tespiti gibi özellikler, Google’ın gündeminde bulunuyor gibi görünüyor.

Google Wear OS için Fitbit’in sağladığı avantajlardan yararlanabilir

Söz konusu özelliklerin yayınlanacak ilk güncellemede Wear OS’e eklenmesi pek muhtemel görünmüyor. Ancak Google’ın uzun vadede bu tarz özellikleri Wear OS’e yerleştirerek Fitbit’i satın almasıyla elde ettiği avantajlardan yararlanmasının pek sürpriz olmayacağı söylenebilir.

Wear OS’in platformunun başka problemleri de mevcut. Ancak gelişmiş sağlık odaklı özelliklerin eklenmesi, platformun ayakta kalması için hayati bir rol oynayabilir. Google’ın giyilebilir ürün platformu birkaç kez değişiklikten geçse de, henüz en başta beklenen patlamayı yapabilmiş değil. Yeni sağlık özellikleriyle bu durumun değişip değişmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER