Teknoloji

Google Wear OS güncellemesiyle daha uzun pil ömrü vadediyor

google wear os

Google Wear OS için hazırladığı son güncellemeyle akıllı saatlerde kullanıcı deneyimini geliştirecek yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Yeni güncellemeyle birlikte Wear OS akıllı saatler daha hızlı biçimde kapatılabilecek. Buna ek olarak, kullanıcılar yeni pil koruma moduyla daha uzun bir kullanım süresi elde edebilecek. Güncellemenin Wear OS saatlere dağıtımı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek.

Yeni güncellemeyle, Wear OS saatlerde pil kapasitesi yüzde 10’un altına indiğinde pil koruma için yeni bir seçenek sunulacak. Pil Koruma Modu aktif hâle getirildiğinde saat sadece zamanı gösterecek. Kısacası bu mod kapatılıncaya kadar akıllı saatin aklı devredışı kalacak. Apple Watch‘ta söz konusu özellik uzun bir süredir bulunuyor. Snapdragon Wear 3100 yonga setini taşıyan akıllı saatlerde de bu pil koruma özelliğinin mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Güncellemeyle birlikte Wear OS işletim sistemli cihazlar hareketi daha iyi tespit edebilecek. Böylelikle saatler 30 dakikalık hareketsizliğin ardından derin uyku moduna girecek. “Akıllı tekrar uygulama başlatma” özelliği ile bir uygulama bırakılan yerden kullanılabilecek. Saati kapatma işlemi ise güç butonuna basmak ve ekrandaki “kapat” yazısına dokunmaktan ibaret olan iki adımlı bir sürece dönüştürüldü.

Google Wear OS güncellemesini yavaş yavaş dağıtacak

Google Wear OS için hazırladığı güncellemenin dağıtımını yavaş yavaş gerçekleştireceğini açıkladı. Şirket, güncelleme için cihaz uygunluğunun üreticilere bağlı olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER