Ulaşım

Google Waze üstüne bir ulaşım servisi kurmak için çalışmalar yapıyor

google wazeGoogle’ın araç paylaşımı üzerine kurulu bir ulaşım servisi oluşturmak için hazırlıklar yürütüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, söz konusu servis geçtiğimiz mayıs ayında Waze üzerinden pilot olarak faaliyete geçti. Navigasyon uygulaması Waze üzerine kurulan platformun Kaliforniya eyaletinin Bay Area bölgesinde dar bir ölçekte de olsa işlediği belirtiliyor.

Şirketin servisi yakında San Francisco’da bulunan tüm Waze kullanıcılarına açacağı söyleniyor. Bu denemenin başarılı olması durumunda platformun kapsama alanının biraz daha genişletilmesi öngörülüyor. Google Waze ile başlattığı programda sürücüsüz otomobillerini kullanmayacak. Yeni platformda aynı yerde çalıştığı kişileri arabasına alacak, profesyonel olmayan sürücüler merkezde olacak.

Google Waze ile ortak yolculukları koordine edecek

San Francisco’da bulunan tüm Waze kullanıcıları sürücü olmak için servise kaydolabilecek. Ancak potansiyel yolcular öncelikli olarak büyük teknoloji şirketlerinin çalışanları arasından seçilecek. Yolcular servisle günde maksimum iki kez bir yerden bir yere gidebilecek. Dolayısıyla servisin temel amacının insanları “evden işe ve işten eve götürmek” olduğu söylenebilir. Servisin ortak yolculukları koordine etmek gibi bir yönünün olduğunu da söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER