Teknoloji

Google, Waze’deki bazı çalışanları işten çıkarıyor

Çarşamba günü geçilen CNBC’nin haberine göre, teknoloji devi Google, navigasyon uygulaması Waze’de çalışanları işten çıkarıyor. Şirketin, Waze’i kendi reklam sistemine taşıma kararı, Waze’deki “satış, pazarlama, operasyonlar ve analitik” departmanlarındaki bazı iş pozisyonlarının ortadan kalkması anlamına geliyor.

Google’ın Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi’nin başkanı ve genel müdürü Chris Phillips, konuyla bir e-postada bu bilgileri paylaştı. Ancak Phillips, işten çıkarılacak çalışan sayısı hakkında bir bilgi vermedi.

Waze, işten çıkarmaları The Verge sitesine gönderdiği bir açıklamayla doğruladı. Waze’in Halkla İlişkiler Birim Başkanı Caroline Bourdeau, açıklamasında, “Google, Waze’in eşsiz markasını, sevilen uygulamasını ve gönüllüler ve kullanıcılardan oluşan canlı topluluğunu büyütmeye yönelik derin bağlılığını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı. Waze’in mevcut reklam sistemini Google Ads teknolojisine geçirme sürecine başladıklarını belirten Bourdeau, bu süreçte Waze Ads gelirlerine odaklanan rollerin azaltıldığını ve yerel gereksinimlere göre çalışanlara işten çıkarma paketi ve yeniden iş bulma kaynakları sunulduğunu bildirdi.

Google’ın bu kararı, Waze’i Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi’ne entegre etme kararının ardından geldi. Bu birim, Google Haritalar, Google Earth ve Street View gibi ürünleri de içeriyor. Ancak bu değişikliklerin planlandığı sırada, Google’ın böyle bir işten çıkarma kararı olmadığı bildirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER