Teknoloji

Google Wallet yeni hâliyle yeniden Play Store’da

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-wallet-100915

Google çok yakında hizmete başlayacak olan Android Pay‘in hemen önünden Google Wallet uygulamasını yeniden çıkarmaya karar verdi.

Eski Google Wallet uygulaması arkadaşlar arasında para transferi yapmak veya internet üzerinden alışveriş gerçekleştirmek için nakit para gerektiği durumlarda kolaylık sağlayan bir dijital hesap işlevi görüyordu. Ayrıca NFC terminalleri kullanarak mağazalarda ödeme yapma imkanı sunuyor, buna ek olarak mağaza hediye kartları veya promosyon tekliflerini de saklamayı sağlıyordu. Tıpkı Apple’ın Apple Pay servisi ve Passbook uygulaması gibi.

Google Wallet’ın yeni versiyonu daha çok yine ABD’de faaliyet gösteren Square Cash ve Venmo gibi servislerle rekabet edecek. Bu servisler bir banka hesabını veya para kartını bağlayarak akıllı telefon üzerinden para gönderimini mümkün kılıyor.

Şimdilik Google Wallet’ın her iki versiyonu da Google Play Store’da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi, yeni olan Google Wallet (New) adını taşıyor. Eskisi ise birkaç gün içinde Google’ın mobil ödeme servisi Android Pay’e dönüştürülecek. Google Wallet’ın telefonu NFC terminaline okutarak mağazalarda ödeme yapmak gibi işlevleri Android Pay’in birer parçası hâline gelecek.

Hem Android hem de iOS kullanıcıları Wallet bakiyelerini yeni uygulama içinde de tutmaya devam edebiliyor. Ne var ki, sadece Android kullanıcıları Android Pay’e erişebilecek. Bu da hediye kartları, sadakat programları ve promosyon tekliflerinin iPhone kullanıcılarının erişimine açık olmayacağı anlamına geliyor. Google iOS kullanıcılarının bu verileri Apple Passbook uygulamasına veya PDF olarak masaüstü bilgisayara aktarmaları için bir araç da sunuyor.

İLGİLİ HABERLER