Eğlence

Google VR180 formatıyla sanal gerçeklik içeriklerini üretimini kolaylaştıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google vr180Google sanal gerçeklik içeriklerinin üretimini daha da kolaylaştırmaya yönelik planlarını duyurdu. Bu planlar içinde VR180 de yer alıyor.

VR180, Google’ın belirttiğine göre, yeni bir video formatı. Bu format yüksek çözünürlüklü ve kullanıcının önündekine odaklanan sanal gerçeklik videolarını mümkün kılacak. Bu yeni formatla uyumlu VR180 kameralar sayesinde herkes, bir bas-çek fotoğraf makinesini kullanırmış gibi, kendi VR videolarını basit şekilde çekebilecek.

VR180 videoları, adından da anlaşılacağı üzere 180 derecede çekilmiş üç boyutlu videolar olarak nitelendiriliyor. Neden 360 derece olmadığını sorabilirsiniz. Görünüşe göre, birçok kişi VR videolarına bakarken arkalarında nelerin olduğuyla ilgilenmiyor, bunun yerine kafalarını sola veya sağa çevirmeyi tercih ediyor. 3D 180 derece VR videoları da kullanıcıların ilgisini çekecek görüş açısını kapsayacak. YouTube, kullanıcıların ilgisini çekecek çeşitli 180 derece videolardan bir liste oluşturmuş bile.

Bu 180 derece videoları masaüstü bilgisayarda veya akıllı telefonun içine yerleştirildiği bir sanal gerçeklik başlığı veya Cardboard ile izleyebilirsiniz. VR180 formatı canlı yayın videolarını da destekleyecek, bu da 360 derece videolar gibi mükemmel bir seçenek hâline getirecek. Öte yandan tüketiciler, destekleyen kameraları kullanarak üç boyutlu 180 derece videoları kaydedebilecekler.

Bu yeni formatı destekleyen kameralar, Google’ın Daydream ekibiyle birlikte çalışan çeşitli üreticiler tarafından üretilecek. Bunların arasında Lenovo, YI ve LG de bulunuyor. Bu kameralardan bir tanesine sahip olan kullanıcılar kendi 180 derece videolarını çekip bunları YouTube’da, herkesin izleyebileceği şekilde paylaşabilecek. Bu kameraların ilk partisinin önümüzdeki kış aylarında piyasaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER