Teknoloji

Google VR View ile 360 derece içerik yerleştirmeyi kolaylaştırıyor

google cardboard

google vr view

360 derece içeriklerin insanlar için erişilebilir olmasını amaçlayan Google, kullanıcılarına VR View adını taşıyan yeni bir araç sunuyor. Google VR View ile geliştiriciler sadece birkaç satırlık bir kod ekleyerek uygulamalarına 360 derece fotoğraflar ve videolar yerleştirebiliyor. Google’dan yapılan açıklamada, temel amacın 360 derece içerikleri yaygınlaştırmak olduğu bir kez daha vurgulandı. İnternet devi, yeni aracıyla hem seyahat noktalarını göstermek isteyen turizm şirketlerine hem de evleri daha iyi tanıtmak isteyen emlakçılara yardımcı olmayı da amaçlıyor. VR View için gerekli açık kaynak koduna GitHub üzerinden erişilebiliyor.

Google, Cardboard Yazılım Geliştirme Seti’ni iOS’e getireceğini de VR View ile birlikte duyurdu. Böylelikle geliştiricilerin Apple’ın mobil cihazları için sanal gerçeklik içerikleri oluşturmaları kolaylaşacak. Cardboard Yazılım Geliştirme Seti, sanal gerçeklik deneyimleri için bir tür “başlangıç paketi” özelliği taşıyor. Baş takibi ve uzaysal ses deneyimi gibi teknik özelliklerin yerleştirilmesi için basit bir iskele işlevi görüyor ve geliştiricilere sanal gerçeklik içeriklerinin neye benzediğini görme fırsatını veriyor.

Android için Cardboard Yazılım Geliştirme Seti, 2014’ün aralık ayında yayınlanmıştı. Unity ile çalışan geliştiriciler he iki platformu da hedefleyebilse de, Google’ın iOS için doğrudan destek vermesi hoş bir gelişme niteliği taşıyor.

VR View ise tam teşekküllü sanal gerçeklik deneyimleri için bir tür ara basamak işlevi görüyor. VR View içeriklerini görüntülemek için bir başlığa veya Cardboard uygulamasına ihtiyaç duyulmuyor. Sadece telefonu havada hareket ettirmek veya bilgisayar ekranında sürükle-bırak hareketleri yaparak 360 derecelik içerikler görüntülenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER