Teknoloji

Google VR kamera dizisi Jump’ı deneyecek kişiler arıyor

gopro-360-290515-3

Sanal gerçeklik son zamanların en çok konuşulan teknolojik konseptleri arasında yer alsa da, sanal gerçekliğin daha değerli hâle gelmesi için uygun içerik sayısının da artması gerekiyor. YouTube 360 ve Cardboard ile sanal gerçekliğe olan ilgisini ortaya koyan Google, geçtiğimiz ayın sonunda düzenlediği I/O 2015’te GoPro kameralardan oluşan VR kamera dizisi Jump’ı tanıtmıştı. Şirket şimdi de Jump’ı deneyecek gönüllüler arıyor.

Google, Jump’ın yapım şemasını önümüzdeki dönemde kendi sistemini oluşturmak isteyen herkese açacağını söylese de, prototip sistemin kurulumunda GoPro ile çalışmıştı. Samsung’da “Project Beyond” isimli girişimiyle aynı amaca hizmet etse de, Google Jump daha güçlü ve endüstriyel bir profil çiziyor.

Google, deneysel tüketici cihazlarının çoğunda olduğu gibi, Jump’ta da test çalışmaları için cesur ruhlar arıyor. Jump’ın karmaşık yapısı göz önüne alındığı zaman Google’ın test için belli nitelikler araması kulağa daha anlamlı geliyor. Test başvuruları için hazırlanan formlarda çok sayıda sorunun yer alması da Google’ın nitelik peşinde olduğunu gösteriyor. Formda nihai başvuru tarihinin ne zaman olduğuna dair bir bilgi verilmezken, şirketin kısa vadede Jump’ın şemasını paylaşması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER