Teknoloji

Google VPN hizmetini Mac ve Windows bilgisayarlara getiriyor

google vpn

Google, VPN erişimini çarşamba günü itibarıyla masaüstü sistemlere getiriyor. Premium planlardaki (2 TB veya üzeri) Google One aboneleri, artık Windows ve macOS için VPN uygulamalarını indirebilir. Bu uygulama, 22 ülkedeki kullanıcıların IP’lerini masaüstünde maskelemelerine ve çevrimiçi izleyicileri azaltmalarına olanak tanır.

Google, VPN hizmetini genişletirken, yine de Android ve iOS’teki aynı kısıtlamalarla geliyor. Hizmeti yalnızca desteklenen ülkelerden birinde kullanabileceksiniz ve canlı spor karşılaşmalarında veya diğer video akışlarında coğrafi kısıtlamalardan kaçınmak için Google’ın VPN’sini özgürce kullanamayacaksınız.

Apple’ın iCloud+ VPN hizmetine çok benzeyen Google One VPN, elle farklı bir ülkeden IP adresi atamanıza izin vermez. Bunun yerine, size bağlandığınız bölgeden bir IP adresi atar. Güvenlik ve gizlilik avantajlarının dışında, rahatsız edici içerik engellemelerini aşmak amacıyla başka bir ülkedeymiş gibi davranmak VPN’ler için en popüler kullanım örneklerinden biridir. Bu nedenle Google’ın hâlâ bunu desteklememesi hayal kırıklığı yaratıyor.

Google, ilk olarak 2020’de, ABD’deki 2 TB Google One bulut depolama alanı abonelerine mevcut 9,99 dolarlık aylık ücrete sahip planına ücretsiz bir ek olarak VPN erişimi sunmaya başlamıştı. O zamandan beri Meksika, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya dahil olmak üzere 22 ülke pazarına yayıldı. Ayrıca Google, yakın zamanda bu VPN hizmetini Pixel 7 ve 7 Pro‘ya dahil etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER