Teknoloji

Google videolardaki önemli anları bulmaya yardımcı olacak

Google Türkiye google fransa

Günümüzde bilgiye ulaşmanın çok çeşitli yolları bulunuyor. Sesli, görsel ve yazılı kaynaklar üzerinden ihtiyaç duyulan bilgiler elde edilebiliyor. Görsel kaynaklar olan videolarda, özellikle de uzun videolarda, aranan bilgiyi nokta atışıyla bulmak ise pek kolay olmayabiliyor. Google bu konuda kullanıcıların yardımına koşarak videolardaki önemli noktaların tespitini kolaylaştırıyor.

İnternet devi, arama motoruna videolardaki kilit anların bulunmasını kolaylaştıracak bir özellik ekledi. “Nasıl yapılır?” videolarında, uzun konuşma videolarında veya belgesellerde kullanılabilecek bu özellik ile Google’da yapılan aramaların sonucunda, kullanıcılara videonun belli noktalarına gitmelerini sağlayacak bağlantılar sunulacak.

Bu kilit anların belirlenmesinde ise içerik sahibi tarafından belirlenen zaman damgalarından yararlanılacak. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar videonun aradıkları bilgiyi içerip içermediğini daha kolay şekilde anlayabilecek. Buna ek olarak, ilgili bölüme de çok kısa sürede erişilebilecek.

Google içerik sahiplerinin videolarına zaman damgası eklemesini kolaylaştırıyor

Google arama motorunu İngilizce olarak kullananlar, içerik sahibinin tanımda zaman damgalarına yer verdiği videolarda bu yeni özellikten yararlanabilecek.

İnternet devi, bu yeni özelliğinin daha yaygın biçimde kullanılabilmesi adına içerik sahiplerine de bir kolaylık sağlıyor. İçerik sahiplerinin videolarına zaman damgası eklemesini de kolaylaştıran şirket, böylelikle videoların aranılabilirliğini yukarıya çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER