Manşetler

Google+ ve YouTube arasındaki bağlantılar kaldırılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google-Plus-Logo-030614

Google, Google+ profillerini diğer ve daha popüler servislerinden ayırıyor. Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında önümüzdeki birkaç ay içinde bütün Google genelinde içerik paylaşmak, kişilerle iletişim kurmak, YouTube kanalı kurmak ve daha fazlası için bir Google hesabının yeterli olacağını kaydetti.

Bu karar Google’ın yeni hesap açanlara Google+ sosyal ağına da kayıt olma zorunluluğunu kaldırmasından birkaç ay sonra geldi. Google, sosyal ağı Google+’ı bundan yaklaşık dört yıl önce büyük umutlarla hayata geçirmeiş, ancak bu sosyal ağ hiçbir zaman Facebook ve Twitter’a rakip olamamıştı.

Google, Google+’ın Fotoğraflar gibi başarılı yanlarını bağımsız ürünlere dönüştürüyor. Konum paylaşımı da Hangouts ve diğer uygulamalara konulacak. Google’dan Bradley Horowitz, yapılan değişikliklerle birlikte Google+’ın temel amacına daha fazla odaklanmış, daha kullanışlı ve daha fazla kucaklayan bir alan hâline geleceğini düşündüklerini belirtti.

Horowitz, herkese açık Google+ profillerinin aksine temel Google Hesabının aranamayacağını ve takip edilemeyeceğini kaydetti. Çoktan Google+ profili oluşturmuş olup Google+’ı kullanmayı düşünmeyenler için de herkese açık profilleri yönetmek ve kaldırmak için daha iyi seçenekler sunulacağını kaydetti.

Google+’tan ayrılacak ilk servis YouTube olacak. Bunun adımları atılmaya başlandı bile. YouTube kullanıcıların videoların altlarına yaptıkları yorumların bundan böyle Google+ profilinde görüntülenmeyeceğini duyurdu. Ne var ki, bir Google+ profiline sahip olmadan YouTube kanalı açmak, video yüklemek veya yorum yapmak gibi imkanlar için birkaç ay beklemek gerekecek gibi görünüyor. Bu nedenle YouTube o zaman gelmeden önce kullanıcıları Google+ profillerini kaldırmamaları konusunda uyarıyor. Aksi takdirde YouTube’daki varlığın olumsuz etkileneceğini söylüyor, kanalın silinebileceğini söylüyor.

Google, Google+’ın hiçbir yere gitmediğinin altını çiziyor, bu sosyal ağın ilgi alanlarına odaklanmış şekilde işlevlerini sürdüreceğini söylüyor. Gerçekleşecek olan tek şey, Google’ın servislerinin kullanımı için Google+’ı bir ön şart olarak sunmasının sonlandırılması olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER