Teknoloji

Google ve Twitter ”Instant Articles” benzeri bir servis için birlikte çalışıyor

twitter-google-logo-050215

Google ve Twitter, servislerini kullanan kişilere yayın kuruluşlara ait haberlerin ”anında” gösterilmesi için işbirliği yapıyor. Sonbaharda küçük bir yayıncı grubuyla hayata geçecek proje, yayıncıların içeriklerinin mobil cihazlara dağıtımının kolaylaştırılmasını amaçlıyor. İşbirliğini Facebook, Apple ve Snapchat’ten haber iletimi konusunda gelen hamlelere bir cevap olarak nitelemek de mümkün.

Kaynaklara göre, Twitter üyeleri veya Google’da arama yapan kullanıcılar, bir bağlantıya tıkladıkları zaman bağlantı sayfasının açılmasını beklemeyecekler. Haberin içeriği ekranda açılan ayrı bir pencerede anında gösterilecek.

Google ve Twitter’ın yayın araçlarını açık kaynaklı bir proje olarak geliştirmesi, ikilinin işbirliğini rakiplerinin sunduğu servislerden biraz ayırıyor. Google ve Twitter, diğer teknoloji şirketlerinin de hazırladıkları yayın araçlarından faydalanmasını umuyor. Kaynaklar Google ve Twitter’ın Facebook Instant Articles’a karşı ihtiyaç duyulan sağlam cevabı vermeye hazırlandığını belirtirken, iki şirketten de konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Google ve Twitter, kullanıcılara anında gösterecekleri içerikleri kendi sunucularında barındırmayacaklar. Kullanıcılar, Google ve Twitter’ın teklifinde söz konusu sayfanın bir ”kopya”sını veya ”ekran görüntüsü”nü görecekler. Bu ayrım kullanıcılar için pek önemli olmasa da, yayıncılar ve teknoloji şirketleri için önem taşıyor. Özellikle Google’ın Avrupa’da yayıncılarla yaşadığı problemler göz önüne alınınca orta yolu bulabilecek çözümlerin varlığı önem kazanıyor.

İLGİLİ HABERLER