Teknoloji

Google ve servislerinde erişim problemi yaşanıyor [Güncelleme]

Google erişim problemi Türkiye ve bölgedeki ülkeleri etkiliyor. Konuyla ilgili detayları en hızlı şekilde aktarıyoruz.
google play store alışveriş

Güncelleme (11.35): Google.com sitesine; YouTube, Gmail, Analytics, AdSense gibi tüm Google servislerine erişim sorunsuz ve hızlı şekilde sağlanıyor. Ayrıca Spotify da açılıyor.

Son günlerde Google, Türkiye gündeminde önemli yer tutuyor. Android telefonlarında Google uygulama ve servisleri için lisansın durdurulması ve Türkiye’de yerleşmiş Google sunucularının faaliyete geçeceğinin ortaya çıkması gibi gelişmelerin ardından bu sefer Google ve servislerine erişimde sıkıntı yaşanıyor.

Son bir saattir Google ana sayfası; Gmail, Google Maps, Google Analytics, YouTube ve bunun gibi tüm servislerine erişimde sıkıntı yaşanıyor. AdSense de sıkıntı yaşanan servisler arasında, bu nedenle sitemizdeki reklamları da göremiyorsunuz. Sosyal medyada dolaşan bazı haberler, sıkıntının Türkiye ile sınırlı olmadığını, bölgedeki diğer ülkeleri de etkilediğini işaret ediyor.

Biz de kontrol amacıyla VPN aracılığıyla Arnavutluk ve Yunanistan üzerinden Google.com ve bazı Google servislerine erişmeyi denedik. Arnavutluk üzerinden çıkışta problemle karşılaşmadık. Ancak Yunanistan üzerinde bağlanmakta sıkıntılar yaşanıyor.

https://twitter.com/stalkgundem/status/1207572556628275200

Google ve servislerinin dışında kullanıcılar Spotify’a erişimde de problem yaşandığını rapor etmişti.

Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER