Manşetler

Google ve Motorola “X Phone” ile tablet geliştiriyor

Google’ın artık sahibi olduğu Motorola’yı Android ekosistemine biraz renk getirmek için kullanmaya başlayacağı söyleniyor. Şirketin geliştirmekte olduğu ve şu sıralar “X Phone” kod adıyla anılan telefonla ilgili ilk detaylar Wall Street Journal’ın ulaştığı bir kaynaktan geldi. 2012 yılı içinde geliştirme çalıştırmaları başlayan telefonun 2013 bitmeden çıkabileceği söyleniyor. Anlaşılan o ki, 2013’ün sonbaharında karşımıza çıkacak yeni Nexus akıllı telefonu “X Phone” olabilir. Bu arada WSJ, X Phone’un dışında bir de tabletin geliştirme çalışmalarının sürmekte olduğunu dile getiriyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre bu telefon projesi eski Google ürün yöneticisi olan Lior Ron tarafından yönetiliyor. Ron’un daha önce harita servisleri alanında uzman olduğu da belirtiliyor. Projenin kullanıcılara yüksek kaliteli bir kamera ve mükemmel bir fotoğraf yazılımı sunmaya odaklandığına da dikkat çekiliyor. Şimdiye kadar çıkan Nexus telefonlarının kameraları bakımından ne kadar zayıf olduğunu düşünecek olursak, Google’ın gerçekten hangi noktaya eğilmesini bildiğini söyleyebiliriz.

X Phone’un bükülebilir ekran ve seramikten yapılmış bir kasaya sahip olacağı da iddia edilenler arasında. Hiç şüphesiz bu durumda cihaz rakiplerine göre çok daha sağlam bir hâl alacaktır. X Phone’un tasarım aşamasının sonlanıp sonlanmadığı bilinmiyor. Telefonun görüntü ve hareket tanıma yazılımlarının Motorola Mobility’nin ekim ayında satın aldığı Viewdle tarafından sağlandığı da belirtilen noktalar arasında bulunuyor.

Google, Nexus serisi altında sunduğu akıllı telefon ve tabletlerle sağlam bir ürün serisi elde etti. Ancak bu donanımların üretimi aşamasında HTC, Samsung, ASUS, LG gibi şirketlerden destek alındı, tabii ki piyasaya çıkmayı bir türlü beceremeyen Nexus Q dışında. Motorola’nın satın alınmasının ardından şirketin artık donanım konusuna daha fazla ağırlık vereceği düşünülüyordu. Anlaşılan 2013 yılıyla birlikte Google’ın tamamen kendi elinden çıkmış bir Nexus telefonu görmek mümkün olacak.

İlgili >> Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER