EğlenceManşetler

Google ve Microsoft YouTube’un Windows Phone uygulaması için birlikte çalışıyor

Teknoloji dünyasının iki devi  Google ve Microsoft Windows Phone’da bulunan YouTube uygulaması nedeniyle karşı karşıya gelmişti. Google onaylamadığı uygulamanın kaldırılması için Microsoft’a 1 hafta süre vermiş, Microsoft da uygulamada Google’ın onaylamadığı bazı özellikleri bu süre dolarken yayınladığı güncellemeyle değiştirmişti.

youtube-windows-phone-uygulama-070513 (630 x 356)

Microsoft’un yaptığı düzenlemelerin ardından iki şirket arasındaki sorunlar durulmuşa benziyor. Google bir açıklama yaparak Microsoft ile YouTube’un Windows Phone’daki YouTube uygulamasına yapılacak güncelleme için birlikte çalıştıklarını duyurdu. Bu çalışmalar sonucunda uygulamanın YouTube API’sının hizmet koşullarına uygun hale geleceği belirtilirken, Google’ın istediği biçimde reklam yayınlayabilecek uygulamanın önümüzdeki haftalarda yayınlanacağı dile getirildi.

Microsoft daha önce yaptığı açıklamada Google’ın izin vermesi ve API erişimini sağlaması durumunda uygulamada reklamlara seve seve yer vereceğini duyurmuştu. The Verge sitesine göre, Microsoft bu yeni uygulamanın hazırlanmasında Google tarafından herkese açık tutulan JavaScript ve IFrame gibi YouTube API’larını kullanmak zorunda kalacak. İznin sadece belli API’larla sınırlı tutulması Microsoft’un Windows Phone için yine istediği gibi tam teşekküllü bir YouTube uygulaması hazırlayamayacağını gösteriyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER