Teknoloji

Google ve Microsoft’un etkinliklerine koronavirüs iptali

google

Google ve Microsoft, önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri iki önemli etkinliği iptal etmeye karar verdi. Google’ın San Francisco’da düzenleyeceği Cloud Next, Microsoft’un ise Seattle’da gerçekleştireceği MVP Summit etkinliği koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Hem Google’ın hem de Microsoft’un etkinlikleri dijital ortamda gerçekleştirilecek.

Google’ın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Cloud Next 20’yi ücretsiz, dijital ve birkaç gün devam edecek bir etkinliğe dönüştürüyoruz. Next 20’nin sunumları ve oturumları çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek. İnteraktif eğitim ve ‘uzmanına sor’ seanslarıyla Google’ın ekipleri, bilgilerine katılımcılarına aktarabilecek.”

Cloud Next, 6-8 Nisan tarihlerinde San Francisco’da bulunan Moscone Center’da gerçekleştirilecekti. İnternet devi, konferansın katılımcılarının bilet paralarının, otel ve uçak bileti ücretlerinin iade edileceğini açıkladı. Etkinlik için bilet alan herkes, dijital versiyona katılabilecek.

Microsoft’un MVP Summit etkinliği ise 16-20 Mart tarihleri arasında dijital ortamda yapılacak.

Bu iptal kararları, iki şirketin de mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığı büyük geliştirici konferanslarının risk altında olduğunu gösteriyor. Google’ın I/O 2020 konferansı 12-14 Mayıs, Microsoft’un Build konferansı ise 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Facebook, yine mayıs ayı içinde yapacağı F8 geliştirici konferansını koronavirüs salgını nedeniye iptal etmişti.

Google ve Microsoft, henüz büyük etkinlikleri konusunda bir karar açıklamış değil. Ancak iki şirketin de küçük ölçekli etkinliklerini dijital ortama taşıması, büyük etkinliklerin de aynı akıbeti paylaşabileceğini düşündürüyor. MWC 2020 ve GDC 2020 gibi etkinliklerin başına gelenler, I/O 2020 ve Build 2020 konusundaki endişeleri artırıyor.

İLGİLİ HABERLER