Teknoloji

Google ve Microsoft arasında patent kaynaklı söz düellosu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Söz konusu patent olunca herkesin aklına ilk önce Apple gelecektir, ancak Google ile Microsoft arasında da gizliden gizliye süren bir patent geriliminin olduğu belli. Google dün yayınladığı bir blog yazısıyla Microsoft, Apple, Oracle ve diğerlerini Android’e karşı düşmanca ve organize edilmiş bir kampanya yürütmekle suçladı.

Google’ın kıdemli başkan yardımcısı ve baş hukuk yöneticisi David Drummond, başlangıçta kaleme aldığı yazıda bazı düzenlemeler yaparak özellikle Microsoft’u suçladı. Microsoft, Google’a Novell patentleri için ortak bir teklif verme fırsatı sunduğunu, ancak Google’ın bunu reddettiğini belirtmişti. Drummond’a göre bu tarz bir ortaklık, patentlerin Android’e Microsoft ve teklif ortaklarının yönelttiği saldırıları karşısında sağlayacağı korumayı ortadan kadırabilirdi ve Google da bu oyuna gelmedi. Buna ek olarak Drummond, kazanan tarafın açık kaynak camiasına bir lisans sağlamasının gerektiğini, ABD Adalet Bakanlığı’nın eninde sonunda bu satın almaya müdahale edeceğini ve bunun Google’ın durumunu desteklediğini belirtti. Ve yine rakiplerinin Android’e karşı bir patent savaşı yürüttüğünü ve durumu eşitlemelerini sağlayacak patentleri elde etmelerini engellediğini dile getirdi.

Google’dan gelen bu iddialara Microsoft cephesinden karşılık gecikmedi. Microsoft’un kurumsal iletişim lideri Frank Shaw Twitter üzerinden hikayenin Redmond versiyonunu açıkladı. Birkaç tweet ile durumu özetleyen Shaw, Google’ın Microsoft’un patent açık arttırma sürecine katılım teklifini reddettiğini ve Novell’in tüm fikri haklarına tek başına sahip olmak istediğini belirtti. Shaw’a göre, Google patent portföyünü patent yükümlülüklerini azaltmak için değil, diğerlerini dava etmek için kullanacaktı.

Bakalım, bu karşılıklı atışma daha ne kadar sürecek?

İlgili – Resmi Google Blogu
İlgili – Twitter (FXShaw) (2) (3) (4)

İLGİLİ HABERLER