Manşetler

Google+ ve iCloud yazılımcıların kalbini fethediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google+’ın cazibesi yazılımcıların Android’in patent sorunlarından dolayı endişelenmesinin önüne geçmiş gibi görünüyor. Yapılan son araştırmaya göre, hızlı şekilde büyüyen bu sosyal ağ, Apple’ın iCloud servisiyle birlikte mobil büyüme ve benimsenmede sürükleyici faktörler olarak nitelendiriliyor.

Appcelerator’ın bulgularına göre Google+ ve iCloud’ın taahhütleri ve bulut bağlantı yetenekleri yazılımcıların esas ilgisini oluşturuyor. Her iki platformun Facebook’u tehdit eden potansiyele sahip olduğu dile getirilen araştırmada Android tabletlerin başarısını potansiyel anlamda durduran kısıtlayıcı faktörlere de değinilmiş.

Yazılımcıların yüzde 66’sı Google+’ın uzun dönemde Facebook’u yenebileceğine inanıyor. Bu rakam, Apple’ın iOS 5.0’da Twitter ile bağlarını güçlendirmesine inananların ve mevcut Ping sosyal ağının başarıya ulaşacağını düşünenlerin oranından daha yüksek. Google’ın haritalandırma, YouTube, arama ve diğer servisleri Google+’a entegre etme potansiyeli taşıması yazılımcıların esas güven kaynağını teşkil ediyor. Ayrıca bu ağda Facebook’takinden daha fazla inovasyonun yattığına inanılıyor. Google+ ve Android’in aynı çatı altında olmasıysa bir başka avantaj olarak görülüyor.

İki büyük platform da uygulama mağazaları üzerinden sundukları uygulama sayıları bakımından birbirleriyle rekabet ediyor olsa da, Appcelerator satın alma savaşının uygulama mağazasından uygulama içi satış işlemlerine kayacağına inanıyor. Uygulama içi satın alma işlemleri artış gösteriyor. Yazılımcılar da uygulamalarını uygulama mağazası üzerinden paralı satmak yerine ücretsiz sunuyor, sonrasında ilgili olan kullanıcılara özel tamamlayıcı güncellemeleri ve ek özellikleri paralı olarak uygulama içinden satıyor.

Android tabletlere bakıldığında, Appcelerator’ın son araştırmalarında yazılımcıların kısıtlayıcı faktör olarak Apple’ın iPad 2 serisiyle rekabet edecek fiyatların belirlenememesini gördüğü belirtilirken, şimdi esas endişe kaynağının kullanıcı deneyimi ve uygulama esnekliği olduğu görülüyor. Yazılımcıların yüzde 52’si Android tabletlerin satış anlamında başarılı olması için kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi gerektiğine inanıyor. Yüzde 46’lık bir oran ise telefondan tablete uygulama taşıma kolaylığının anahtar faktör olduğunu düşünüyor. Fiyat ise yüzde 39’luk oranla dördüncü sıraya düşmüş durumda. Yüzde 33’lük bir kesim ise ise daha fazla uygulama seçeneğinin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor.

İlgili – Appcelerator

İLGİLİ HABERLER