Teknoloji

Google ve Foxconn üretim otomasyonunda yeni bir vizyon için işbirliğine gidiyor

En popüler markalar için en sevilen cihazların üretimini gerçekleştiren Foxconn, yakın zamanda üretim sürecini Google’ın yardımıyla ciddi biçimde değiştirebilir. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Google’ın robot çalışmalarının başında olan Andy Rubin ve Foxconn CEO’su Terry Gou, Google’ın robot teknolojilerinin Foxconn fabrikalarına yerleşimini hızlandırma amacıyla bir araya geldi.

foxconn-bina-091112

Google geçtiğimiz yılın sonunda Boston Dynamics’i satın alarak robot çalışmaları konusundaki ciddiyetini ortaya koymuştu. Ancak bu satın alma işlemi Google’ın robot teknoloji konusundaki uzmanlığının ve bu uzmanlığını geliştirme isteğinin sadece bir kısmını temsil ediyor. The Wall Street Journal’ın haberinde iki şirket arasındaki işbirliğinin ilk etapta üretim otomasyonu alanına odaklanacağı belirtildi. Bu alanın seçilmesinin nedeni olarak Foxconn’un giderek artan maliyetlere karşı önlem alma isteği gösterildi. Yeni otomasyon teknolojisinin tanıtıldığı etkinlikte Terry Gou’nun Google yöneticilerine bu teknolojiden dolayı duyduğu heyecanı belirttiği bildirildi.

The Wall Street Journal Google’ın öncelikli amacının elektronik montaj sürecini manuel iş gücünden robotlara devretmek olduğunu belirtirken, internet devinin uzun vadeli amacının pazarlamada Amazon gibi şirketlerle rekabet etmek olduğunu öne sürdü. Amazon’un insansız hava araçlarıyla teslimat konusundaki ciddi ilerlemeleri göz önüne alınınca önümüzdeki dönemin bu iki şirket arasında robot savaşlarına sahne olması muhtemel gözüküyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER