Teknoloji

Google ve ASUS ortak üretimi Nexus tabletin fotoğrafı internete sızdı

Google’ın ilk resmi Nexus tabletini bu yaz çıkaracağı birçok çevre tarafından dile getiriliyor. Bu tabletle ilgili olarak dile getirilen iddialar Phone Arena tarafından yayınlanan ve bu tablete ait olduğu öne sürülen fotoğraflarla güçlendirilmeye çalışılıyor. Fotoğraflarda yer alan cihazın Android 4.1 işletim sistemiyle yüklü geleceği, NVIDIA Tegra 3 dört çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM barındırdığı iddia ediliyor.

Daha önceki bazı dedikodular Android 5.0 Jelly Bean’in bu tablette yüklü geleceğini işaret ediyordu, ancak Android 4.1 daha mantıklı duruyor, üstelik bir de tabletin yaz aylarında çıkacağı söyleniyorsa. Google’ın daha Android’in son sürümü genel ekosistemin yüzde 7’sine yayılabilmişken yeni sürüm ile çalışan bir ürün çıkaracağını sanmıyoruz.

Fotoğraflara bakıldığında 7 inç’lik ekranın üstünde akıllı telefonlarda gördüğümüz şekilde bir kulaklık yarığı olduğu görülüyor. Anlaşılan Google da 7 inç’lik tabletlerin telefon ile görüşme özelliğine sahip olması akımına kapılacak. Google’ın tabletini ürettiği arkada yer alan logosundan anlaşılan ASUS’un 7 inç’lik tableti MeMO da telefon özelliğini bünyesinde barındırıyor. ASUS’takiler Google’ı bu özellik için ikna etmiş olabilir.

Google’ın beklenen Nexus tabletini tanıtıp tanıtmayacağını görmek için bu ay sonunda düzenlenecek olan Google I/O etkinliğini beklememiz gerekiyor.

İlgili – Phone Arena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER