Teknoloji

Google uzun zamana yayılan aramaları kolaylaştırıyor

google ses

Google yeni bir arama özelliğini geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu. Bunun sayesinde belirli bir konuyla ilgili olarak uzun bir zaman aralığı boyunca arama yapmak daha kolay hâle geliyor.

Aktivite kartları olarak adlandırılan özellik, Google hesabınızla kullanıcı girişi yaptığınız zaman boyunca çalışıyor. Bu sayede sonuçlar içinde belirli bir konuyla ilgili arama geçmişlerinize hızlı biçimde erişebilirsiniz. Yeni bir egzersiz programı veya birkaç yeni tarife bakıyor olun, ilgili olan önceki arama sonuçlarınız da arama sonuçları sayfasının en tepesinde gösteriliyor. Böylelikle keşfinize devam etmeniz daha kolay oluyor.

Eğer isterseniz, aktivite kartlarınızdan bazı maddeleri çıkarabileceksiniz. Eğer bu özelliği sevmediyseniz, tamamen kapatmak da sizin elinizde. Daha önce ziyaret ettiğiniz sayfalar bir koleksiyona kaydedilebiliyor, böylelikle daha sonra yeniden hızlıca erişebilirsiniz. Koleksiyonlarınıza da sonuçlar sayfasının sol üst köşesinde bulunan menüden veya Google uygulamasının alt kısmından ulaşabilirsiniz.

Google’ın aktivite kartları özelliği şu anda ABD’deki mobil web sitesinde ve İngilizce dilindeki uygulamasında sunuldu. Uluslararası pazara ne zaman geleceği şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER