Teknoloji

Google+ üzerinde web kamerasıyla video paylaşımı yapmak artık mümkün

Google, Google+ üzerinden yapılacak video paylaşım işlevlerini de giderek daha iyi hâle getirmeyi başarıyor. Kullanıcılar Google+ sayfalarında bulunan paylaşım alanındaki video ekleme ikonuna tıkladıklarında karşılarına dört farklı video ekleme seçeneği çıkacak. Bunlardan ilki her yerde olduğu gibi bilgisayarınızın sabit diskindeki videoları seçip Google+’ya yüklemenizi sağlıyor.

İkinci seçenek ise Google’ın bir diğer hizmeti olan YouTube üzerinden video ekleme. YouTube en popüler video paylaşım servisi olduğu için veritabanı da oldukça zengin. YouTube seçeneğine tıkladığınızda sayfa içinde açılacak pencerede üç farklı seçenek sizleri bekliyor: İster bir anahtar kelime yardımıyla paylaşmak istediğiniz videoyu bulun, ister videonun yer aldığı sayfanın adresini girin, isterseniz de Google+ hesabınıza bağlı YouTube profiliniz üzerinde tutulan kendi videolarınızdan herhangi birini seçin.

Eğer bir Android telefon kullanıcısıysanız ve Google+ uygulaması da telefonunuzda yüklüyse, telefonda yer alan video ve fotoğraflar, sizin isteğiniz doğrultusunda Google+ ile eş zamanlanabiliyor. İşte video paylaşım menüsünde yer alan üçüncü seçenek olan Telefonunuzdan bu eşzamanlanmış videolardan seçim yapmayı sağlıyor.

Son seçenek yeni: Web kamerasını kullanarak kendi videonuzu kaydetme. Eğer kamera karşısında birşey anlatacaksanız, bu seçenek sizin için ideal olacaktır. Çekilen videonun oynatıldığı video oynatıcı arayüzü Google’ın YouTube’unun video oynatıcısına fazlasıyla benziyor. Kaydettiğiniz ve herkese açık ya da belirli kişi veya çevreleri kapsayacak şekilde yayınladığınız videonun resmine tıklandığında aynı sayfa içinde siyah renkli bir katman açılıyor ve bu katman üzerinde video oynatılıyor.

İlgili – Google+

İLGİLİ HABERLER