Teknoloji

Google uzaktan uygulama kaldırma özelliğini ilk kez kullandı

Google’ın elinde Android yüklü cep telefonlarına erişip Android uygulamalarını kaldırma gücü bulunuyor. Microsoft ve Apple’ın da kendi mobil işletim sistemlerine açılan arka kapıları mevcut. Ancak işletim sistemine sıradışı müdahalelerde bulunup bazı uygulamalar için “öldür” butonunu kullanmak biraz sıkıcı bir durumdur. Görünüşe göre Google şu sıralar bu sıkıntıyı yaşamakta.

Google elinde bulunan uzaktan uygulama kaldırma gücünü kullanarak belirlediği “pratikte yararsız” yine de sözleşmeye aykırı davranan birkaç uygulamanın fişini çekti. Şirketin açıklamasında sildiği söz konusu uygulamaların çoğu kullanıcı tarafından cihazlarından çoktan kaldırılmış olduğu belirtiliyor. Yani, yapılan bu uzaktan uygulama kaldırma özelliği egzersizi sadece kalan tozları alma operasyonuymuş.

Google eğer bir uygulamayı kaldıracaksa kullanıcıların bir bildirim mesajıyla bundan haberdar olacağını söylüyor. Hadi diyelim ki, Google kullanışsız diye düşündüğü uygulamaları kaldırdı ve sorun çıkmadı. Yarın bir gün severek kullandığımız bir uygulama ansızın cihazımızdan silinirse Google şikayetlerin üstesinden nasıl gelecek?

İlgili – Android Developers Blog

İLGİLİ HABERLER