Teknoloji

Google uygulamasının kodlarında “Listeler ve Notlar” web uygulaması gizli

google pixel 3

Google uygulamasının 8.33 numaralı beta versiyonunun kurcalanması neticesinde aralarında “Listeler ve Notlar” web uygulamasının da bulunduğu yeni Asistan özellikleri ortaya çıktı.

Her kurcalama işleminde olduğu gibi, bu tür özelliklerin uygulama içinde yer alan kodlardan çıkarıldığını ve genellikle üzerindeki çalışmaların devam ettiğini hatırlatalım. Görülen her özellik final sürüm olarak tüketicilerin karşısına çıkmayabilir.

Ne var ki, Google’ın üstünde çalıştığı “Listeler ve Notlar” uygulaması final sürüm görecek gibi görünüyor. Şirketin kullanıcılara Asistan’ın notlar için hangi uygulamayı kullanacağını seçme imkanı vereceği söyleniyor. Asistan’ın Alışveriş listesi özelliğinin Google Keep Notlar’a geleceğinin doğrulanmasının ardından, beta sürümünün detaylı inceleme sonucunda da “Listeler ve Notlar” web uygulaması ortaya çıktı.

Bu web uygulaması nispeten basit olacak. Kullanıcılara onay kutucuklu metin listeleri oluşturma izni verilecek. Kullanıcılar işlerini bitirdikçe bu kutucukları işaretleyecekler. Buna ek olarak notlar da oluşturulabilecek. Eğer web uygulamasını işbaşında görmek isterseniz; https://assistant.google.com/lists/mainview adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Muhtemelen bu uygulama, henüz Türkiye’de aktif olmayan Google Asistan içindeki varsayılan listeler ve notlar uygulaması olacaktır. Daha fazla işleve sahip bir uygulama isteyen gelişmiş kullanıcılar da istediklerini seçmekte özgür olacaklar.

Aslına bakarsanız, not alma ve liste oluşturma amaçlı bir web uygulaması oluşturmak çok gereksiz görünüyor. Çünkü bunun içerikleri Keep Notlar veya Google Görevler ile eş zamanlanmıyor.

Öte yandan kodların detaylı incelenmesi sonucunda “Kişiselleştirilmiş haberler” özelliği de açığa çıktı. Bu özellik de Google’ın yapay zekâ teknolojilerini ve kişisel ilgi alanlarınızı dikkate alarak ilginizi çekebilecek haberleri sunacak.

Son olarak, Google bazı Pixel Launcher ayarlarını Google uygulamasına getiriyor. “Tavsiye edilen uygulamalar” özelliğini ve hava durumu ve trafik gibi kişiselleştirilmiş bildirimleri kontrol eden kod da uygulamada görüldü. Google uygulamasının beta sürümüne Play Store uygulamasından kaydolup indirebilirsiniz. Ancak bu özelliklerin ne kadar gerekli olup olmadığı tartışılır. “Listeler ve Notlar” uygulamasının dışında diğer her şey şu an için geliştirme aşamasında gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER