Teknoloji

Google Android uygulamasına 15 dakikalık arama geçmişini silme özelliği

google find my device

Google, Android uygulamasına, arama geçmişinizin son 15 dakikasını silme özelliğini getiriyor.

Şirket, The Verge sitesine gönderdiği açıklamada, “Bu özelliği şu anda Android için Google uygulamasında kullanıma sunuyoruz ve önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamayı kullanan herkesin kullanımına sunulmasını bekliyoruz.” dedi. “Bu faydalı özelliği diğer platformlara getirmenin yollarını araştırmaya devam ediyoruz.”

Bu özellik ilk olarak, görünüşe göre kullanıma sunulmaya başlanan olan özellik hakkında bilgilendirildiğini söyleyen eski XDA Developers genel yayın yönetmeni Mishaal Rahman tarafından paylaşıldı. Bu özelliğe erişip erişemediğinizi görmek için Google’ın Android uygulamasını açın, profil resminize dokunun ve “Son 15 dakikayı sil” seçeneğini arayın.

Bu özelliğin Android uygulamasına gelmesi biraz zaman aldı. Google, özelliği ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında Google I/O’da duyurdu ve temmuz ayında Google’ın iOS uygulamasına geldi. O sırada Google, bu özelliğin uygulamanın Android sürümüne 2021’de geleceğini söyledi, ancak bir nedenden dolayı bu taahhüdünü yerine getiremedi. Google’ın özelliği masaüstüne getirmeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Geçtiğimiz mayıstaki duyuruda şirket, bunun hangi platformlarda kullanılabileceğini belirtmemişti. Temmuz ayında ise, özelliğin yalnızca iOS ve Android uygulamalarına geleceğini söyledi.

Ayrıca Google arama geçmişinizdeki üç, 18 veya 36 aylık öğeleri otomatik olarak silmek için bir araç sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER