Teknoloji

Google’ın uygulamaları Ford, Nissan ve Lincoln’lere geliyor

google

Google’ın uygulamalarını artık daha fazla otomobilde görmek mümkün olacak. Şirket tarafından CES 2024 kapsamında yapılan açıklamaya göre; bazı Ford, Nissan ve Lincoln modelleri bu yıldan itibaren Haritalar, Asistan ve Play Store gibi uygulamalar yüklü şekilde gelecek. 2025’te bu gruba Porsche de dahil olacak.

Google’ın otomotiv endüstrisinde yakın iş birliği içinde olduğu markaların sayısı oldukça fazla. Bu markalar arasında Honda, Volvo, Polestar, Chevrolet, GMC, Cadillac ve Renault da bulunuyor.

İnternet devi CES 2024’te otomotiv odaklı başka duyurular da yapmıştı. Elektrikli otomobil sahipleri yakında gerçek zamanlı batarya bilgilerini Android Auto üzerinden Haritalar ile paylaşabilecek. Böylece bir varış noktasında ulaşıldığında ne kadar batarya kapasitesinin kalacağına dair bir tahmin görmek mümkün olacak. Önümüzdeki aylarda Ford Mustang Mach-E ve F-150 Lightning’den başlamak üzere Android Auto kullanıcıları da bu imkandan faydalanabilecek. Yakın gelecekte diğer elektrikli otomobiller de bu özelliğin kapsama alanına eklenecek.

Google Chrome da otomobillere geliyor

2024 itibarıyla Chrome’u da otomobillerde görmek mümkün olacak. Bunun için otomobillerin Google’ın yerleşik otomobil platformunun kullanılması gerekiyor. İlk olarak Volvo ve Polestar’ın otomobillerinde Chrome boy gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER