Teknoloji

Google, uydu üzerinden acil durum mesajlaşması için çalışmalar yapıyor

google find my device yapay zeka

Google, Google Mesajlar uygulamasına, Apple’ın iPhone 14 ile sunduğuna benzer şekilde uydu SOS özelliği eklemek için çalışmalar yapıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, klasik bir hücresel sinyal olmadan bile uzak alanlardan acil durum hizmetlerine mesaj gönderebilecek. Yapılan erken kod analizleri, Google’ın acil durum hizmeti sunan Garmin ile bir entegrasyon üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Garmin’in acil durum servisi, Iridium uydu ağı ile çalışıyor. Ancak Garmin’ın uydu SOS hizmetini kullanabilmek için aylık 15 dolar ödeme yapılması gerekiyor. Apple, geçen sene iPhone 14 ve 14 Pro için acil durum SOS mesajlaşma özelliğini ücretsiz olarak başlatmıştı. Google’ın hizmetinin 150’den fazla ülkede kullanılabilir olabileceği spekülasyonları arasında.

Qualcomm da Iridium ile uyumlu SOS mesajlaşma hizmeti için çalışmalar yapıyor. Şirket, Honor, Motorola, Nothing, Oppo, Vivo ve Xiaomi’nin bu özelliği destekleyen donanımlar üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Google ayrıca, uydu internet servisini Android 14’te desteklemeyi planlıyor. Eğer uydu SOS hizmetleri Pixel veya Samsung telefonlarda sunulacaksa, Google’ın kendi altyapısını geliştirmesi gerekecek.

Apple’ın servisi şu anda sadece 14 ülkede sunulurken, Google’ın versiyonunun global olarak başlatılıp başlatılmayacağı kesin değil. Ayrıca, Google’ın hizmetinin aylık bir ücret gerektirip gerektirmeyeceği de henüz belli değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER