Teknoloji

Google’ın üst yönetim kademesinde önemli değişiklik

Google Türkiye google fransa

Google’ın çatı şirketi Alphabet, yılın ikinci çeyreğine ait finans raporuyla birlikte yönetim kademesindeki önemli bir değişikliği de duyurdu. Şirketin finans şefi Ruth Porat, 1 Eylül itibarıyla şirket başkanı ve yatırım şefi olarak görev yapmaya başlayacak. Porat yeni görevinde Alphabet’in “Diğer İşler” başlığı altındaki yatırımlarından sorumlu olacak; siyasetçiler ve düzenleyici kurumlarla daha yakın çalışacak. Porat yine CEO Sundar Pichai’ye rapor vermeye devam ederken, Alphabet ve Google için de yeni bir finans şefi arayışı başlayacak.

Porat’ın terfisinin şirket için önemli bir zamanda gerçekleştiği söylenebilir. Dünyanın dört bir yanındaki politika yapıcılar, yapay zekâya ilişkin potansiyel düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Porat’ın yeni görevinin bir parçası olarak şirketin yasa koyucularla yaptığı görüşmelere yoğun bir şekilde dahil olması muhtemel görünüyor.

Porat’ın otonom sürüş şirketi Waymo, sağlık alanında faaliyet gösteren Verily, internet şirketi Access/Fiber gibi kuruluşları içeren “Diğer İşler” birimine odaklanacak olması, bu kuruluşların uzun vadede daha sürdürülebilir yapılara dönüşmesine yardımcı olabilir.

Porat yeni göreviyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yeni rol ve teknoloji ve yatırım yoluyla ekonomik büyümenin kilidini açmak için dünya çapındaki liderlerle ilişki kurma fırsatı beni heyecanlandırıyor. Google’ın sürekli büyümesine ve her yerdeki insanlar ve topluluklar için fırsatlar yaratmak üzere çeşitli küresel yatırımlarımızın güçlü bir ortaklıkla desteklenmesini sağlamaya kararlıyım.”

Google’ın geliri beklentileri aştı

Google geride kalan çeyreği 74.6 milyar dolar gelirle kapatarak piyasa beklentilerini aşmayı başardı. Şirket söz konusu üç aylık dönemde Pixel Fold, Pixel 7A ve Pixel Tablet gibi üç önemli ürünü piyasaya sürmüş, aynı zamanda yapay zekâ odaklı önemli duyurular yapmıştı. Bard isimli sohbet botunu kullanıma sunan şirket, Üretken Arama Deneyimi ile yapay zekâ odaklı seçeneklerine bir yenisini daha eklemişti.

2023’ün ikinci çeyreği Google için sadece iyi haberlerden ibaret değildi. Navigasyon servisi Waze’in çalışan sayısında küçülmeye giden şirket, artırılmış gerçeklik gözlüğünün geliştirme çalışmalarında da fişi çekmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER