Teknoloji

Google Unplugged çevrim içi TV servisi 2017’de faaliyete geçebilir

Google Türkiye google fransa

google unpluggedApple’ın çevrim içi TV pazarındaki girişimlerine dair dedikodular son zamanlarda iyiden iyiye azalmış durumda. Cupertino merkezli şirketin boşluğunu ise Google dolduracak gibi gözüküyor. Dedikodulara göre, Google da bir çevrim içi TV servisi oluşturmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

The Wall Street Journal, Reuters ve CNBC’de yayınlanan haberler, Google’ın servisi için CBS ile anlaşmaya vardığını gösteriyor. Bu anlaşma çerçevesinde CBS kanalları, “Google Unplugged” adını taşıyacağı söylenen serviste yerlerini alacaklar. Servisin faaliyete geçişi içinse 2017 işaret ediliyor.

Medya sektöründe görev yapan ancak ismi açıklanmayan yöneticiler ise Google’ın servisi için aylık 25 ila 40 dolar arasında bir paket fiyat uygulamak istediğini belirtti. Söz konusu girişimin YouTube’dan bağımsız olduğu, ancak YouTube yöneticilerinin de projeyle ilgilendiği konuşulanlar arasında bulunuyor.

Google Unplugged içerik üstünde farklı bilgiler sunabilir

Google’ın Unplugged için Fox ve Disney/ABC ile de görüşmeler yürüttüğü belirtilirken, şirketin içeriklerin üzerine istatistikler gibi bilgiler eklemeyi istediği konuşuluyor.

Teknoloji ve eğlence endüstrileri arasındaki görüşmeler tahmin edilenden zorlu geçebiliyor. Bu görüşmelerin uzamasından rahatsız olduğu öne sürülen Apple’ın çevrim içi TV pazarında farklı bir yol izleyeceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER