Teknoloji

Google Ukraynalılara Android üzerinden hava saldırısı uyarılarını gönderiyor

google ukrayna android

Google, perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki Android kullanıcılarının, yakın çevrelerine beklenen saldırılar gerçekleşmeden önce doğrudan telefonlarına hava saldırısı uyarıları alacaklarını duyurdu.

Yayımlanan bir blog yazısında şirket, ülkedeki Android telefonlar için bir uyarı sistemi sunmak amacıyla Ukrayna hükümetiyle birlikte çalıştığını söyledi. Bu özellik ilk olarak XDA-Developers tarafından fark edildi.

Google duyuruda, “Trajik bir şekilde, Ukrayna’da milyonlarca insan artık güvenliğe erişmek için hava saldırısı uyarılarına güveniyor.” diyor. Android ping’leri, Ukrayna hükümeti tarafından halihazırda gönderilen uyarılara dayanacak. Android mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dave Burke’e göre bu uyarılar, depremler hakkında hızlı uyarılar göndermek için oluşturulmuş bir sistemden uyarlandı.

Google, aktif uyarıların olduğu bölgelerdeki Ukraynalılara hava saldırısı bildirimleri gönderen Ukranian Alarm uygulamasını zaten Google Play Store’da öne çıkarıyor. Burke, yeni uyarı sisteminin perşembe günü uygulanmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde Ukrayna’daki tüm Android telefonlara yayılacağını söylüyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana Google, tüm reklam satışlarını duraklatmak ve Rusya’nın devlet tarafından finanse edilen medya uygulamalarını Avrupa’da Google Play’den kaldırmak da dahil olmak üzere Rusya’daki varlığını azalttı.

Google 1 Mart’ta, “Ukrayna’nın Rus işgali hem bir trajedi hem de insani bir felakettir.” diye yazmıştı. Şirket, Ukrayna’daki insanları ürünleri aracılığıyla desteklemek, siber güvenlik tehditlerine karşı savunmak, yüksek kaliteli, güvenilir bilgileri ortaya çıkarmak ve bölgedeki meslektaşlarının ve ailelerinin emniyetini ve güvenliğini sağlamak için çalıştığını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER