Teknoloji

Google uçak bileti almak için en uygun zamanı söyleyecek

google ucak biletiGoogle’ın yerleşik uçuş arama aracı, fiyat bildirimlerinin eklenmesiyle önemli bir özelliğe kavuşmuş oldu. Artık kullanıcılar arama motoru üzerinden gelecek seyahatlerinin maliyetini hesaplarken, karşılarına fiyatın yakında değişebileceğine dair bir uyarı mesajı çıkacak.

Bu mesajda kullanıcılara biletlerini hemen almaları durumunda ne kadar tasarruf edecekleri de söylenecek. Bileti alma konusunda biraz daha beklemek isteyenler uçuşu veya rotayı takibe alabilecek. Google bu kullanıcılara ücret artışlarıyla ilgili bildirimler gönderecek.

Google, uçuş maliyetlerini gösterirken geçmiş tarihli verilerden de faydalanıyor. Dolayısıyla gösterilen bilet fiyatları her zaman tam anlamıyla doğru olmayabiliyor. Ancak yoğun biçimde seyahat edilen dönemlerde biraz tasarruf etmek ya da uzun vadeli bir yolculuğu planlarken Google uçak bileti arama aracı kullanışlı bir kaynağa dönüşüyor.

Google uçak bileti takibini telefon üzerinden yapmayı da mümkün kılıyor

Mobil kullanıcıların Google Uçuşlar deneyimini geliştirmek isteyen şirket, Chrome’a Google hesabıyla giriş yapılması durumunda mobil cihaz üzerinden de uçak bileti takibine izin veriyor. Şirket, Uçuşlar servisini ayrı bir uygulamaya dönüştürmek yerine mobil web ekosistemi içinde tutmayı seçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER