Manşetler

Google’dan üç yeni fotoğrafçılık uygulaması: Storyboard, Selfissimo!, Scrubbies

google storyboardGoogle üç yeni fotoğrafçılık uygulamasını kullanıma sundu. Sadece Android‘e özel Storyboard, iOS ve Android cihazlarında kullanılabilen Selfissimo! ve sadece iOS cihazlarına indirilebilen Scrubbies Google’ın yeni uygulamaları oldu. Her bir uygulama, Google’ın yeni başlattığı ve “appsperiments” adını taşıyan ve “deneysel nitelikte uygulamalar” olarak açıklayabileceğimiz programın birer parçası olarak nitelendiriliyor.

Bu yeni program şirketin Motion Stills uygulamasından ilham alınarak başlatıldı. Motion Stills uygulaması bundan yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce çıkmış, Google tarafından geliştirilen teknolojilerin gerçek uygulamalar içinde kullanıma sunulmaya başlanmasına öncülük etmişti. Motion Stills gibi, bu üç yeni uygulama da kendi çaplarında görevlerini eksiksiz şekilde yerine getirmeyi hedefliyor. Ancak kullandıkları teknolojiler henüz deneysel aşamada olan teknolojiler. Yani Google, bunların geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Aslında Google’ın yaklaşımı Microsoft’un Garage programına epey benziyor. Redmond şirketi tarafından başlatılmış olan o program da, benzer amacı taşıyor. Şirket bu program doğrultusunda daha küçük çaplı, deneysel nitelikte uygulamalar geliştirip kullanıcıların denemesine sunuyor.

storyboard
Storyboard

İlk uygulama Storyboard, video klipleri alıyor ve bunlardan altı karelik görüntüler çekerek çizgi roman tarzında bir şablon içinde sunuyor. Yeni taslaklar ve çerçeveler almak için uygulamayı yenileyebileceksiniz. Google, 1.6 trilyondan fazla kombinasyonun kullanılabileceğini söylüyor.

google selfissimo
Selfissimo!

Selfissimo! gibi garip bir ada sahip olan diğer uygulama ise telefonunuzu siyah-beyaz fotoğraf kulübesine dnüştürüyor. Ekrana dokunup çekimi başlattıktan sonra Selfissimo! poz verdiğiniz her seferde bir fotoğraf çekiyor. Uygulama her seferde farklı bir poz verilmesi fikrine dayanıyor, siz poz vermeyi durdurana kadar selfie fotoğraf çekimi sürüyor.

google scrubbies
Scrubbies

Son olarak, Scrubbies uygulaması da videoları bir DJ gibi karıştırmaya, remikslerini oluşturmaya izin veriyor. İleri geri hareketlerle video klip döngüleri de oluşturulabiliyor.

Üç uygulama da ilgili platformların uygulama mağazalarında yer alıyor. Google bu uygulamaların “appsperiments” programının ilk üyeleri olduğuna dikkat çekiyor. Anlaşılan gelecekte bu tarz yeni uygulamalar görmeye devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER