Teknoloji

Google TV yeni gelecek “Temel” mod ile TV’nizi aptallaştıracak

google tv temel mod

Google’ın TV yazılımı tarafındaki en son ürünü olan Google TV içinde “Basic TV”, yani “Temel TV” olarak adlandırılan yeni bir mod bulunuyor. Bu mod açıldığında TV’nin akıllı özellikleri kapatılıyor ve sadece normal TV yayını ve HDMI çıkışları çalışır hâle geliyor. Bu özellik çok mantıklı görünmese de, bir set üstü cihaz kullanan ve akıllı TV özelliklerini gereksiz gören ya da gizliliğine önem veren kullanıcılar için kullanışlı olabilir.

Google TV, yeni Chromecast cihazında da bulunuyor. Bu platform Google’ın mevcut Android TV yazılımı üzerine inşa edilen yeni bir arayüz içeriyor. Ancak TCL ve Sony’nin yakında çıkacak TV modellerinde dahili yazılım olarak da göreceğiz.

9to5Google sitesine göre, kurulumda “Temel TV” modu seçeilebiliyor. Bunu yapmak, işletim sisteminin uygulamalarını, içerik önerilerini ve Google Asistan desteğini ortadan kaldırıyor. Standart arayüze herhangi bir zamanda geri dönmek mümkündür, ancak temel modu seçmek yalnızca kurulumda yapılabiliyor. 9to5Google ekibinin test ettiği geliştirici odaklı ADT-3 aygıtı, modun gerekli kıldığı TV yayını veya HDMI donanımına sahip olmadığından bu özelliğe ait kullanıcı arayüzünün nasıl görüneceği tam olarak net değil. Ayrıca, Temel Modun veri toplamayı nasıl etkileyeceğini de bilmiyoruz.

google tv temel mod

Bu arada Google adına 9to5Google sitesine bilgi veren bir temsilci, bu modun Google TV’ye has bir özellik olduğunu, Android TV 12’de olmayacağını kaydetti.

İnsanların akıllı bir TV’den tüm akıllı özellikleri kaldırmak istemesinin birçok nedeni vardır. Birçok kullanıcı, internet üzerinden akış içeriği için Apple veya benzeri üreticilerin set üstü cihazlarını kullanıyor. TV’lerinde yerleşik olarak bulunan ve yinelenen bir arayüz kafa karıştırıcı olabiliyor. Birçok tüketici, geliştiricilerin yazılım ve uygulamalarını desteklemeyi bıraktıktan çok sonra da bir TV’yi kullanmaya devam etmek isteyebilir. Bu noktada, performansı artırmak için onu temel unsurlarına indirgemek faydalı olacaktır. Ya da belki de izlediğiniz her şeyi takip etme geçmişleri göz önüne alındığında akıllı TV kullanma fikrinden hoşlanmayabilirsiniz. Temel TV modu da size bu durumdan kurtulma fırsatı verebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER