Teknoloji

Google TV’nin yazılımcı araçları geri çekildi

google-tv-060113

Google TV’nin gerek teknoloji dünyasında gerek son kullanıcı bazında fazla tanınma fırsatı bulunmadığı bir gerçek. Yavaş ve kafa karıştırıcı arayüzü ve hantal cihazları nedeniyle kendisine bir parlama fırsatı yaratamayan Google TV’nin tabutuna son çivi de çakılmışa benziyor.

Şirket tarafından yazılımcılara yapılan açıklamada Google TV’ye uygulama geliştirmekte kullanılan araçların bulunduğu kütüphanenin yayından kaldırıldığı belirtilirken, sadece küçük bir Google TV grubunun Google’ın televizyon alanındaki yeni girişimi olan Android TV’ye yükseltileceği ifade edildi. Mevcut cihazlar ve uygulamalar çalışmalarını sürdürecek olsa da, bundan böyle Google TV için yeni bir uygulama görmek mümkün olmayacak. Bu da, resmen açıklanmasa da, Google TV’nin sonunun geldiğini gösteriyor.

Google’ın oturma odalarını fethetmek için başlattığı yeni girişimi Android TV’nin selefinden daha farklı bir kadere sahip olması muhtemel gözüküyor. Platformun Sony, Sharp ve Qualcomm gibi şirketler tarafından desteklenmesi, aynı zamanda üst düzey Google yöneticilerinin Android TV’ye olan inançlarını gösteren açıklamalar yapması, internet devinin bu sefer ipleri daha sıkı tuttuğunu ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER